Coronamaatregelen Eerde

Naast de protocollen die zijn opgesteld door o.a. Scouting Nederland, heeft het kampeerterrein Eerde
ook haar eigen aanvullende maatregelen genomen.
Hieronder vind je een kort overzicht van de maatregelen die gelden voor de zomerkampen in de periode 9 juli tot 5 september 2021:

• Tijdens de vakantieweken kan er op 6 kampeervelden worden gekampeerd in een bubbel.
  • Op ieder kampeerveld staat een Dixi voor de groep. Deze wordt tijdens de kampeerweek door de groep zelf schoongehouden. Na afloop van de kampeerweek wordt deze geleegd en gereinigd.
  • Ieder kampeerveld is voorzien van een kraan zodat het mogelijk is regelmatig handen te wassen.
  • Op Eerde is geen douchegelegenheid. Het is toegestaan, en wordt geadviseerd, om deze te maken op je eigen terrein.
  • Om te zorgen dat elke groep in zijn bubbel kan blijven op de dag van aankomst krijg je, in overleg, een tijdslot waarop je kunt aankomen op Eerde.
  • De groep krijgt informatie waar de kinderen kunnen worden afgezet. Ouders zijn niet welkom op het kampeerterrein.
  • Ook op de dag van vertrek krijgt de groep, in overleg, een tijdsslot om het terrein te verlaten. Het is zeer belangrijk je aan het tijdslot te houden om te voorkomen dat bubbels elkaar kruisen.
  • De groep blijft de hele kampeerweek in zijn eigen bubbel.
  • Het doen van een hike is mogelijk, maar zonder overnachting elders.

Nog een paar aandachtpunten.
  • Uitstapjes naar zwembaden o.i.d. worden afgeraden. Wel kan er in overleg met de kampstaf in de Regge worden gezwommen.
  • De blokhut is gesloten.
  • Koeling voor etenswaren is essentieel.  Omdat Eerde geen stroomvoorziening heeft adviseren we koelboxen op gas mee te nemen.

Voor alle informatie over kamperen op Eerde in de zomerkampweken is er een corona-coördinator aangesteld waar je terecht kunt met al je vragen. Deze persoon is je aanspreekpunt voordat je op kamp gaat .Tijdens je kamp is er kampstaf aanwezig zijn.

Op wegaanopzomerkamp.nl vind je de protocollen voor jeugdleden t/m 12 jaar (bevers en welpen) en een voor jeugdleden van 13 t/m 18 jaar (scouts en explorers)., een protocol voor dagactiviteiten én een FAQ voor organisatoren (leiding dus), huurders, verhuurders en jeugdleden.

Op scouting.nl/coronavirus vindt je alle informatie van Scouting Nederland