In het bosrijke gebied ten zuidoosten van Ommen ligt het labelterrein Eerde van Scouting Nederland, een klein en rustig kampeerterrein. Het terrein is verdeeld in een aantal besloten groepsterreinen, ieder met zijn eigen kampvuurplaats en watertappunt. Er zijn vaste sanitaire voorzieningen. Pionierhout en tonnen voor vlottenbouw zijn voor een klein bedrag te huur.

Scouting kampeerterrein Eerde is een van de weinige terreinen in Nederland waar je nog heerlijk primitief kunt kamperen. Op het terrein zijn weinig voorzieningen en dat heeft juist zijn charme. De enige voorziening is stromend water en je kunt er naar de wc. Elektriciteit is er niet aanwezig.

Ook kun je hier nog een heerlijk kampvuurtje stoken (als het niet te droog is).

Het terrein wordt beheerd door vrijwilligers van Scouting Nederland. Het terrein is gelegen in een prachtige omgeving waar je nog echt van de natuur kunt genieten. Het Landgoed Eerde is beschermd natuurgebied, in beheer bij de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten.

 

Foto's van het terrein en de omgeving

 

In de omgeving kun je uitstekend wandelen, en fietsen. In de Regge kun je zwemmen, vlotvaren en kanovaren. Iets verderop gelegen vind je de heidevelden van de Lemelerberg en de zandverstuiving de Sahara. In Ommen en Den Ham zijn zwembaden, beide op ca. 3 kilometer afstand. Ook een speeltuin, een pannenkoekenhuis en een midgetgolfbaan zijn in de nabije omgeving te vinden.